Ahol van építőipar, ott vannak gondok is

Amikor elkezdtem  megírni ezt a honlapot, a fene sem gondolta, hogy ennyi olvasóm lesz. De lett, és ez tök jó. Lassan az oldalam kezdte megtölteni a gondolataimat, és érzem, hogy egyre mélyebbre süllyedek az építőipar mocsarában. Nem tudom, hogy minek nevezik ezt, talán fejlődő elhivatottságnak. Természetesen ez az elhivatottság rengeteg munkával jár:

 • írom a cikkeimet, amikkel a kezdőket próbálom segíteni
 • válaszolok a felmerülő kérdésekre a honlap fórumán keresztül
 • válaszolok a telefonon megkereső embereknek
 • válaszolok a Facebookon megkereső embereknek

Na nem sajnáltatni szeretném magamat, hanem egy kis rendet tenni az életemben. Ez azt jelenti, hogy lassan befejezem a meglévő munkáimat, és ténylegesen csak a honlapom által bevonzott feladatokra szeretnék jó minőségben koncentrálni. Ahhoz, hogy ezt megtehessem, azért pénzt is kell keresnem. Nyugi, nem ezen fogok meggazdagodni, de az elveim nem engedik, hogy számomra (egyenlőre) idegeneknek ingyen dolgozzak.

Értek én ehhez?

Hát, egész jó kis tudást lapátoltam össze az agyamba. Több évtizednyi építőipari tapasztalatom van, aminek nagy részét az édesapám mellett szedtem magamra (plusz 8 év egyetem). Ő statikus építőmérnök, és imád magyarázni. Kb. 15 évet együtt dolgoztunk, aminek minden perce aranyat ért (kivéve, amikor letolt). Főként az ipari építőiparban voltunk, mert abban van a több pénz. Az ipar után belemásztunk a családi ház építésekbe is. Sőt, voltam projektmenedzser egy top készház építő cégnél is.

Pár házat építettem magunknak is, így még a saját bőrömön is tapasztaltam az építőipar csodáit.

Az ajánlatom

Ha építőiparral kapcsolatos kérdésed van, akkor több utat ajánlok:

Átolvasod a blogomat (ingyenes)

Ez az egyik legegyszerűbb megoldási lehetőség az információszerzésre. A cikkeim ingyenesek (reklámok azért vannak), könnyen emészthetőek, és elég mélyen túrnak át egy-egy témakört. A cikkeimet folyamatosan írom, de kérlek vedd figyelembe, hogy legalább 3 nap kell egy normális cikk írásához.

Sajnos komoly hátrányuk, hogy képtelenség egy témát teljesen, 100%-osan körbejárni, mert akkor már nem lennének könnyen emészthetőek. Így, jó eséllyel maradhatnak kérdéseid, amik megválaszolatlanok maradnak.

Felkeresel szaktanácsért

Ha kérdésed van, akkor segítek! Ne próbáld meg egyedül feltalálni a spanyol viaszt, mert a feltalálás összes hibáját is végig fogod szenvedni. Az pedig drága buli lesz…

Mivel ahány építés, annyi probléma, nagyon valószínű, hogy az építésed során komoly kérdésekkel fogsz szembetalálkozni. Ezek a kérdések általában sok 100.000 Ft-os kérdések, amikre általában csak egy jó válasz létezik (pl. helyes rétegrendek, vasalással hol hibázhatok, jó minőségű anyagok, hogy csináljuk, hogy jó legyen? stb…).

Ha szeretnéd, hogy segítsek egy-egy konkrét problémád megoldásában, vagy csak jó tanács kéne, akkor arra is van lehetőség: megegyezünk egy időpontban, és felhívsz Viberen/Zoomon/Messengeren. A videotelefonálás a legjobb, mert sokkal személyesebb. Sőt, akár a munkaterületről is hívhatsz, okostelefon világban élünk.

Ezt a szolgáltatásomat már sajnos ingyen nem fogom tudni biztosítani, mivel ezzel már egyénenként kell dolgozzak. Természetesen, ha nem tudok segíteni, akkor nem fogadok el pénzt.

A szaktanácsaimnak óradíja van, óránként 8.000 Ft +0% ÁFA. Csak egész órát tudok tartani, ez nem rapid-randi kategória. Érdemes felkészülni a kérdésekből, és egy vagy több egész órán át körüljárjuk a témát. Ha építkezel, akkor jó eséllyel tele vagy kérdésekkel, amikre a válaszok egyenként aranyat érnek.

Személyesen találkozunk

Ezt a lehetőséget azoknak az építkezőknek ajánlom, akiknek hosszabb tárgyalni valójuk akad. Pl.:

 • meg kéne szakérteni egy telket (közművek, beépíthetőség, stb…). Ha van lehetőség, akkor még a telek megvásárlása előtt hívj!
 • a tervezővel való konzultáció előtt járnak, és szeretnének olcsón, de jót építeni
 • az építésük során komolyabb nehézségekbe futottak
 • átbeszélhetjük a költségeidet
 • leellenőrizhetünk elkészült munkákat (szintezések, függő, vízszint)
 • használt házat/lakást vennél, de félsz szakértő nélkül belevágni
 • stb…
személyes építőipari tanácsadás
A személyes építőipari tanácsadás megtörténhet kinn az építés helyszínén, vagy akár egy kávéházban. Sőt, arra is vevő vagyok, hogy először megnézzük a munkaterületet, és ezután becsüccsenünk valahova.

Ez a tanácsadás lehet az egyik legjobb befektetésed az építésed során. Azzal a pár együtt töltött órával milliókat spórolhatsz: azzal, hogy egyből a helyes irányba tereled az építésedet, vagy akár csak pár négyzetméter területet használsz ki jobban tervezésed során.

Egy ilyen találkozó során bátran kérdezhetsz arról, hogy mi miért, és miért annyiért épül az építésed során.

Mivel ez egy hosszabb lélegzetvételű találkozó, és jó eséllyel autókáznom kell a munkaterületre (Miskolcon élek), minimum 6 órát kell kifizetned. Az óradíjam ugyanúgy 8.000 Ft/óra + 0% ÁFA. Az útdíjam is pénzbe kerül (70 Ft/km), ilyen a világ. Szóval egy példa: meginvitálsz Budakalászra, mert van egy kinézett telked, és tudni szeretnéd, hogy mik a lehetőségeid építés terén. Vásárolsz 7 óra találkozót, és az úti díjamat: az együtt 56.000 Ft (7 óra ára) + 25.480 Ft (364 km) = 81.480 Ft. Ez az összeg nem kevés, de jó eséllyel nagyon sokszorosan visszahozza az árát.

Megbízol projektmenedzsernek

A legdrágább, de legkényelmesebb verzió. Erről már írtam bővebben, ha komolyabb együttműködést szeretnél, akkor ezt a cikket olvasd el.

Elérhetőségek

Szóval, ha valamelyik konstrukció elnyerte a tetszésedet, és igénybe szeretnéd venni a szolgáltatásomat, akkor keress bátran! Egy kérésem van: ha nem óhajtasz fizetni az információért, akkor ne hívj fel! Ha mégis bepróbálkozol, akkor udvariasan lerázlak, bocsi! Az e-mail címem: levele.levente@gmail.com. Telefonon pedig a 0630/661-9476 – os számon tudsz elérni.

Üdv.: Kerekes Levi