Ritz Carlton Tornyot építenek New Yorkban

Először a száraz tények: 40 emelet magas lesz, a Broadway-on lesz megépítve, és  Rafael Viñoly az építész. 484 millió dollárba fog fájni a megrendelőnek, és nagy része hotel (164 szoba) lesz.

Ritz torony alsó szegmense

A vélemény

Nem rossz, sőt kifejezetten jó! A jövő valószínűleg a növénnyel beépített épületeké, mivel otthonosságot hoznak ezekbe a betondzsungelekbe. Szerintem az emberiség elért egy olyan szintet, hogy kényszerítenie kell magát arra, hogy visszacsempéssze a természetet a városokba. Az új irányzatok elterjedése általában vagy a kormány, vagy a gazdag emberek felelőssége, mivel náluk van a zsé… Ők akkor is tudnak energiahatékony, növényekkel beültetett stb. épületeket építtetni, ha az nem, vagy csak nagyon lassan térül meg. A hétköznapi kisembernek esélye sincs egy ilyen projekt finanszírozására még úgy sem, hogy összefog az ismerősökkel, haverokkal.

Ja, az épületről is pár szót: szép, bár a formában nem sok izgalmasat látok. Ez az épület akkor lesz igazán szép, ha eltelik pár év, és a növényzet beáll.

Hát ez eléggé üres lett
Carlton Ritz beltér

A beltérről nem nagyon tudok beszélni, mivel nincs bebútorozva… Itt egy nagy odú, tessék bemenni, és jól érezni magukat 🙂 Ezt sugallja a látványkép. Szerintem ennél vagányabb beltér lesz kialakítva, valószínű itt lesz majd a hotel portája, frankó kanapék, még egy bár is lebeg a szemem előtt… Szerintem szép lesz, nem ilyen 😀

Az forráscikket az archdaily.com-on találtam, a link pedig itt van: eredeti cikk

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük